piektdiena, 2008. gada 2. maijs

Wellcome to Jordan! PETRA


01.05.2008.
Wellcome to Jordan! Yeee, jau otro dienu esam Jordānijā! Vakar ieradāmies Akabā no Nuveibas un gandrīz uzreiz iedzīvojāmies kultūršokā, laikam pārāk jau esam pieraduši pie Ēģiptes. Šeit neviens nevelk savā veikalā, nav nekādas milzu uzmācības, valda krietni lielāka tīrība, ceļi vispār ir paraugs, šķiet arī cilvēki ir modernāk tērpušies un krietni turīgāki par vidusmēra ēģiptieti.
Kombinējot busiņu un taksi, kas abi ved pa iespaidigām ainavām apvītu ceļu, jau drīz nokļūstam Wadi Musa, kas ir miests pie Petras. Vakarā jau iekuļamies nelielā ķibelē, jo negribot esam tikuši pie vietējā drauga, kas par katru cenu grib mums uzsaukt vakariņas, kuras mēs negribam pieņemt, jo ne pārāk šim uzticamies, pārāk aizdomīgi sarkanas viņam acis, bet atšut arī nemākam tā politkorekti, kas zin, ja nu vienkārši viesmīlīgs cilvēks. Vakardienas milzīgākais šoks ir cenas, kurām mēs nevaram noticēt, liekas, ka vai nu mēs nezinam pareizo kursu, vai arī mūs “māna”. Šorīt noskaidrojām, ka nepareizs izrādijies mūsu priekšstats par kursu, tomēr, joprojām nepamet sajūta, ka ārzemniekiem te ir citas cenas.
Nu labi, tagad pie lielās lietas – bijām šodien Petrā...... WOW!! Tas točna ir iespaidīgi un es pat nevaru iedomāties, kas no cilvēka radītajiem brīnumiem var pārsist šito, klintīs izcirsto pilsētu. Katrā ziņa piramīdas nobāl Petras priekšā un diez vai kaut kādi apraksti vispār var radīt priekšstatu kā tur izskatās, es katrā ziņā esmu sajūsmā un priecīgs, ka spējām no rīta piecelties agrāk, lai paspētu pirms visiem tūristu busiem, jo atpakaļ nākot tur jau bija biš' pa biezu.
Tā kā esam pateikuši, ka paliekam vēl vienu nakti, uz Ammanu dosimies tikai rīt no rīta, bet tagad vienkārši atpūta – arābu seriali, arbūzs, grāmata, jāieliek bildes kompī. ;)

2 komentāri:

Anonīms teica...

nesapratu tikai vai pa ūdeni vai caur Izraēlu?

*** teica...

Pa údeni, citádi més nevarétu tikt sírijá, jo vińji ká zináms źídus nemíl, ĺoti, ĺoti...