piektdiena, 2008. gada 30. maijs

We are in Barcelona

Ir pirmdienas rīts un mēs dodamies uz Barselonu ar stopiem. Kāpēc Barselona? Tā kā Valensijā ar darba meklēšanu neveicās un no Valensijā dzīvojošajiem latviešiem sapratām, ka tas neūs tik viegli un ātri, bet mēs nevaram gaidīt, mums radās jauns plāns (par kuru vel nestastisim) un šim plānam piemērotāka ir Barselona, jo tieši šeit apgrozās milzīgastūristu masas.
Bet nu vispirms par ceļu turp... Sākam ap 9iem no rīta. Kopā salīmējot savus CV, kuri vēl palikuši pāri, mums ir zīme ar uzrakstu Barselona. Nepaiet ne pusstunda un mums apstājas mašīna, kurā sēž 2 jauni puiši, kuri, protams, nerunā angliski, cik sapratām, var mūs kādu stundu pavest mums vajadzīgajā virzienā. Tomēr izrādās,ka tās ir tikai 20 minūtes un mēs jau esam nost no lielās maģistrāles, viņi parāda mums virzienu, kur mēs varam stopēt uz ne maksasa ceļa. Nu jā.... mēs uz tā mazā celiņa,kur mums neapstājās neviena mašīna, pavadījām kādas 2,5 stundas un tad devāmies uz maksas autobāni, kurš bija kādus pāris km tālāk, pārrāpāpies pāri žogam un sākām atkal stopēt. Un pēc stundas mums apstājas mašīna!!! Pilnīgi neticami!!! Tā nu mēs braucam kopā ar vienu spāņu onkuliti, kurš mums stāsta par starp milzīgo apelsīnu laukiem ieskautām fabrikām. Kad esam nonakuši nākamajā stopēšanas vietā, mums ir atgriezies dzīvesprieks, no blakus mājas viens hipijs mums cenšas pateikt, ka šī nav labakā vieta stopēšanai un pēc brīža iznes Jānim vienu aliņu (Jānis ir sajūsmā un tagad jāstopē tikai man), vēl pēc brīža mums piedāvā marihuānu, vēl vēlāk savu riteni, bet žēl, ka tikai vienu = ))) Un drīz jau mums apstājas argentīnietis ar fūri, kurš mums jau divreiz ir pabraucis garām, kamēr mēs stopējām un kurš brauc līdz Barselonai, tā nu mēs 200 km pavadam braucot cauri tūristu iecienītām kūrortpilsētām. Tomēr beigās izrādās, ka viņam jānogriežas 20km pirms Barselonas. Nebūtu jau nekādu problemu, bet ir jau plkst. 10 vakarā, sāk smidzināt... Nav citu variantu, jāstopē tālāk. Necerēti veiksmīgi pēc paris minūtēm mūs aizved līdz pašai Barselonai. Kopumā šis pārbrauciens, kas ir aptuveno 350 km garš, mums paņēma vairak kā 12 stundas... Daudz!!!
Nonākot Barselonā, viss jau ir vairāk vai mazāk zināms. Tagad uz Barselonu, kura mums pagājušajā rudenī īpaši neiepatikās, skatamies citādi. Kā vienmēr, pirmais, ko ierodoties jaunā pilsētā daram – meklējam lētu un normālu hosteli. Protams, tie šeit ir dārgāki nekā Valensijā vai Malagā un daudzi jau rezervēti. Mūsu hosteļa nosaukums ir Ideal Youth Hostel, kurš, mūsuprāt, nav nemaz tik ideāls = )))
Lai ķertos pie mūsu Barselonas plāna, mums nepieciešams noskaidrot vairākas lietas, tādēļ diezgan daudz laikam pavadām staigājot apkārt, līdz ar to atrodot visādus inčīgus viekaliņus, vienu lētu ēstuvi – ķīniešu bufeti – samaksā un krāmē cik un ko gribi, cena priekš Barselonas ir ļoooooti lēta. Esam sajusmā, jo pēdējā laikā pārsvarā pārtiekam no lielveikala sortimenta.
Ārpus LV esam jau kādus 2,5 mēnešus. Un pēdējā laikā daudzi mums jautā, kas mums pietrūkst, kā jutamies, vai nenožēlojam utt. Nēēēēēē, nevienā mirklī neesam nožēlujuši, kaut arī pašreiz esam aizņēmušies naudu un dažas naktis pavadijuši lidostās ekonomējot uz naktsmītnes rēķina, mēs gribam turpināt savu ceļojumu = ))) Un mums viss izdosies!!!

1 komentārs:

Danija teica...

Jūsu neizsīkstošais optimisms liek saspuroties pat, ja ļooti nāk miegs un iestājies apnikums pret visu:) Turās, zinu, ka Jums viss izdosies!