ceturtdiena, 2008. gada 8. maijs

Dzelteno takshu valstiibaa

04.05.2008.

Atkal kravājam mantas un dodamies tālāk. Šoreiz par nokļūšanu Damaskā (iekļūšanu Sīrijā) neesam 100% pārliecināti, jo nepieciešamas vīzas un mēs esam dzirdējuši un lasījuši dažādus stāstus, līdz ar to esam gatavi vairākiem scenārijiem, sākot ar atgriešanos Jordānijā un vairāku stundu pavadīšanas robežkontroles punktā.
Kad esam jau uz robežas, samaksajam izbraukšanas nodokli (cerībā, ka tomēr nebūs jāatgriežas) un sekojam autousā iegūtjam draugam no Jemenas, kurš mums rāda ceļu uz
vīzu izsniegšanas punktu un.... esam laimīgi ieraugot Latvijas vārdu sarakstā, kurā norādīta maksa par Sīrijas vīzu dažādu valstu iedzivotājiem. Viss kārtībā, robežsargs tikai redz mūsu pasēs Ēģiptes vīzu un pajautā, kādēļ neprasījām vīzu Sīrijas vēstnieciba Kairā. Dodamies uz Sīriju un ceram, ka šeit cenas nebūs tik ļoti uzskrūvētas tūristiem un par pārtiku nebūs jakaulējas (šajā ziņā Marokā bija jauki, jo par pārtiku tur nav pieņemts kaulēties).

Kad Damaskā izkapjam no autobusa, kā jau venmēr, mūs sagaida bariņš taksistu, kuri piedāvā mūs aizvizinat līdz vajadzīgajai vietai, kad vēl neesam paspējuši izkāpt no autobusa. Kad nokaulējam pieņemamu cenu un jau sēžam taksī, taksists,kurš nerunā angliski, dod mums savu mobilo telefonu. Kā vēlāk izrādījās, viņš bija sazvanijis kāda hoteļa īpašnieku, kurš mums piedāvāja savu hoteli un citus hoteļa pakalpojumus. Bet mums jau ir pieredze atšūt tādus tipiņus = ))

Pirmais iesaids par pilsētu – busy, busy,busy!!! Milzigi sastrēgumi. Otrais iesaids- šausmīgi daudz cilvēku. Trešais iespaids – takši (kas ir spilgti dzeltenā krāsā un kurus ir grūti nepamanīt) ir daudz vairāk par vienkāršām mašīnām. Jā, Sīrijā ir 20 miljoni iedzīvotāju.

Kad esam nobāzējušies (atraduši lētu un normālu hoteli), dodamies ielās. Divas dienas Damsakā pavadījām staigājot pa mazajām mīlīgajām ieliņām, iedzerot svaigi spiestu sulu, nogaršojot vietējos ēdienus, arī saldumus (saldumu veikali šeit ir pa pilnam), vakaros dzerām tēju un vērojām vietējos. Protams, arī tirgus, no kura bijām gaidījuši daudz, daudz vairāk. Nejauši uzdūramies arī augļu un dārzeņu tirgum, kurā vakaros notiek liela rosība.Iepērkam augļus un nogaršojam vietējās siera kūkas (siltas)...mmmmm gardi!

Nav komentāru: