svētdiena, 2008. gada 30. marts

Vietéjais zoo-realitates śovs

27.03.2008.
Joprojām notiek cīņa ar vīnogām, un joprojām pūš vējš, kas no vienas puses ir baigi jauki, bet no otras jau sāk tracināt. Jauki tāpēc, ka pa dienu nav pārāk karsti, bet tracina tāpēc, ka vakarā pārāk vēsi. Izskatās, ka šodien tomēr pārvarēsim vēja faktoru un iesim kalnā kāpt, cik tad var pa iekšu dzivot. Vajadzētu šodien pie neta tikt...
Šovakar realitātes šovs “Dzīvnieku pasaule”, sākās viss ar to, ka Laura pirms pārgajiena gribēja sasveicināties ar Diziju (baltais zirgs), bet piemirsa par elektroganu, rezultātā abas pamatīgi nobijās. Realitātes šova turpinājumā kazu skrējiens, kazu mākonis dodas no ganībām mājup, bet suns iet pa priekšu, interesants skats, ņemot vērā kalnaino fonu. Tālāk notikumi pavēršas tā, ka satiekam Tīnu un Pītu, kuri dodas pēc kaimiņienes suņa. Kaimiņiene, kura dzīvo ielejā, līdz nedēļas nogalei nebūs mājās, kādēļ suni atstāj pie Tīnas. Ceļš diez gan iespaidīgs, braucam ar džipu pa tādu mazu mazu strēlti, kurai vienā pusē klints, otrā pamatīga vieta kritienam vai vismaz ripojienam. Mākslieniecei māja baigi gaumīgi iekārtota, tik pat kā nekas nav pārbūvēts, tā teikt, tradicionāla māja ar modernu piesitienu. Izdomājam, ka suni varam pastaigājoties atvest mēs, un dodamies ceļā. Kokerspanielam nekādas raizes jauni cilvēki nesatrauc, un arī tas, ka dodamies mēs prom no viņas mājas, bet pelēkais runcis seko pamatīgu gabalu, ņaud un taisa skumīgu ģīmi. Kā apstājamies, tā nāk glausties klāt, tīri vai žēl paliek. Beigās šis paliek vienā ceļa līkumiņā un noraugās kā mēs aizejam. Izrādās, ka Stings (pelēkā runča vārds) un Orange (otra runča vārds) baigi pieķērušies savai saimniecei, Tīna stasta, ka šie abi seko viņai līdz pat Tīnas mājai, kad saimniece nāk uz vakariņām, un visu vakaru gaida ārpusē (bailes no suņa), lai pavadītu atkal mājās tos pāris kilometrus. Šova interesantākā daļa sākas, tad, kad pie apvāršņa parādamies mēs un ieraugam Tīnas māju, uz terases jau ir Kikī (Tīnas lielais suns), kurš ķepas pārlicis pār malu gaudo un izskatās neapmierināts. Parasti Kikī kaut kur guļ un nesēž uz vakts, bet šoreiz jau pa gabalu ir sapratusi, ka viņas teritorijā ienāks svešs suns. Kikī tika paņemta no suņu patversmes un tikai nesen ir apradusi ar domu, ka viņai nu ir saimnieki, kas sunim ļoti svarīgi. Abi satiekas, nu ne pārāk draudzīgi, bet kad Laura ar Tīnu šos izved kopā pastaigāties, lietas saliekas pa plauktiņiem. Nervoza ir kaķene, kurai ne pārāk gribas vēl vienu suni savā mājā, vēl trakāku viņas situāciju padara Kikī vēlme demonstrēt savu varu, milzīgais suns sāk trenkāt kaķi, ar kuru ikdienā viņiem ir pavisam draudzīgas attiecības. Vakars solās turpināties dzīvnieku gaisotnē, jo mazais suns par savu guļvietu ir izvēlējies vietu zem galdiņa pie TV, nu jā, ap TV uzturās arī pārējie dzīvnieki, jo te jau ir visi cilvēki. Laurai ļoti patīk šovs, viņa labprāt kļūtu par tā vadītāju. Nu labi, Laurai patīk dzīvnieki nevis šovs, bet man patīk no malas paskatīties, daudz interesantāk kā visi tie lohi teļļukā, kuri cīnās par darba vietu pie kaut kāda citronāra, cenšas iepatikties kārtējai silikona karalienei vai vienkārši šķībi dzied.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Sveiki ceļotāji!
Ar nepacietību gaidu bildes, kas paspilgtinās tekstu:)
Bet visā visuma izklausās, ka jums tur interesanti iet:) Vismaz interesantak neka LV:).
-Andris-

VESMA teica...

Sveicieni no mājām. Mums ar Agri prieks, ka Jums labi iet, kapeec nav bildes? Cik ilgi veel busiet kalnos? Neparmoki Lauru ar kalna kapšanu, sāks vēl sāpēt vēders.

*** teica...

Bildes bús, bija probléma ar kompi, bet tagad jau viss atkal kartíbá! Laura ípaśi nepretojas kalnos kápśanai, kádéĺ arí esam tagad Sayalonga, kas ir pári n-tajiem kalniem.. Nez ká mums ies ar atpakaĺ tikśanu!? :))