ceturtdiena, 2008. gada 7. februāris

Spāņu valoda

Nu re.. Vakar paziņoju, ka Spānija man tuvojas, bet šķiet, ka arī pašam vajadzētu nedaudz pietuvināties Spānijai, un kā gan to izdarīt labāk ja ne iebaudot spāņu vīnu, sidru vai brendiju? Nu labi, tomēr jāstrādā vēl kāds laiks, un diez gan padārgi sanāktu katru dienu pa pāris pudelēm ar Rioja http://en.wikipedia.org/wiki/Rioja_(wine) vīnu iegādāt, tādēļ nospriedu, ka ar līdzīgiem panākumiem pietuvoties Spānijai var mācoties spāņu valodu! Jāatzīmē, ka spāņu valodu mācījos jau skolā, bet nevaru lepoties ar izciliem sasniegumiem un pat ne ar valodas prasmi kaut tādā līmenī, lai spētu kādu puslīdz normāli aizsūtīt uz labierīcībām. Lielākoties paldies jāsaka manam slinkumam un spāņu valodas skolotājai, kura man palikusi labā atmiņā kā smalka, labsirdīga kundzīte gados ar pamatīgu Dienvidamerikas akcentu. Nu jā, par viņu varētu arī atsevišķu stāstu..
Laikam jau valodu var iemācīties dažādos veidos, bet populārākais ir valodas kursu apmeklēšana. Starpcitu, Rīgā ne mazums kompāniju piedāvā iespēju iesaistīties viņu organizētos kursos un apgūt arī spāņu valodu, kā reizi Laura vienus no tādiem kursiem apmeklē. Bet es izdomāju, ka kursos ne pārāk gribu sēdēt, taču pa vakariem un pa naudu! Tāpēc esmu ķēries pie pašmācības, nu un kas gan tā par pašmācību bez palīgmateriāliem? Pirmā lieta, atveram DC++ un mēģinam piratizēt visu ko vien piedāvā meklējuma "learn spanish" rezultāti. Izsijājot visu to piedāvājumu nonācu līdz tam, ka par labu atzīstu Michel Thomas vadītos audiokursus. Viņam ir savs koncepts kā jāmācās valoda un mani tas apmierina - "Nekādi mājasdarbi, nekādas atkārtošanas, nekādas iekalšanas, vienkārši atrod dienā desmit brīvas minūtes, noklausies tekstu un jau pēc pavisam īsa laika runā kā īsts vietējais". Izklausās neticami, bet onkulim izrādās baigie panākumi aiz okeāna šajā lauciņā, un izglītojis viņš esot teju pus Holivudu. Ja kas šito es iesaku, jo uztvert visu var vienkārši un kaut kā atmiņā paliek, tas ko Mišels tur runā, vienvārdsakot, novelkat, ja ir interese par valodas apgūšanu. Nu tiem, kas saka, ka neko nedrīkst nelegāli vilkt un atvilkt, varu teikt, ka nejūtu lielus sirdsapziņas pārmetumus, jo Mišels pēc tautības žīds būdams savulaik ar labiem panākumiem šancēja pie pratināšanas Nirnbergas prāvas ietvaros, un dzirdēti pat tādi slavinoši teksti, ka viņš varējis izvilkt "patiesību" no katra. Nu labi, par Mišelu es domāju arī vairs nerunāsim, ja kādam tas aktuāli, pameklējat pa googli! Otra lieta, kas man iepatikusies ir samērā ērts onlainā lietojams valodas mācību līdzeklis Live Mocha http://www.livemocha.com/, tur ir visādas uz vizuālo uztveri tendētas metodes un pats labākais, arī iespējas pārbaudīt savas zināšanas. Tātad abus manus mācību līdzekļus kopā lietojot vajadzētu sanākt labam rezultātam, bet par to būs jāparunā vēlāk, galvenais, lai es neaplaužos pavisam, ja nu jāsalīdzina Lauras kursos iegūtās zināšanas ar manām pašsavārstītajām!

2 komentāri:

Anonīms teica...

Apsveicami, ka Jūs esat tik uzņēmīgs un patstāvīgi mācāties. Vai esat iepazinies arī ar En101 iespēju apgūt spāņu valodu? Man tas ļoti patīk. Patreiz apgūstu angļu valodu, taču šī programma dod iespēju mācīties arī citas valodas. tai skaitā spāņu. Iepazīstaties ar www.maiga.en101.com

Anonīms teica...

liels paldies, juusu noraades man ljoti liidzeeja :)