ceturtdiena, 2008. gada 14. februāris

WWOOF!

Vau, vau! Vava viva! Kādas nu kuram asociācijas izdzirdot piecu brutu salikumu WWOOF, bet patiesībā zem saīsinājuma slēpjas pieci vārdi angļu valodā - "World Wide Opportunities on Organic Farms". Esam iesaistījušies šajā kustībā, ja tā viņu var nosaukt, tāpēc nedaudz apskaidrošu, un kas zin, varbūt noder.
Wwoofs esot radies 1971. gadā Lielbritānijā un kopš tā laika izaudzis par samērā lielu starptautiksu organizāciju, kuras pamatdoma, kā jau norāda pašas organizācijas nosaukums ir bioloģiskās lauksaimniecības stimulēšana un atbalsts. Ideja gaužām vienkārša, primitīvi izsakoties, tev ir iespēja strādāt kādā no fermām kā brīvprātīgajam, pretī saņemot naktsmājas un pārtiku. Nu labi, nevar jau ņemt visu arī tik primitīvi, lielākā daļa no saimniecībām ir "idejas saimniecības", un tik daudz nedomā par iespējamo peļņu no savām aktivitātēm, bet par idejas popularizāciju un attieksmes veidošanu, kādēļ arī stundu skaits, kuras dienā jāpavada darbos visbiežāk ir ne pārāk liels, no 4-6, pārējais laiks pēc saviem ieskatiem. Bet par pārējo laiku runājot, interesanti palasīt ko piedāvā savu saimniecību aprakstos saimnieki, nereti atrodam vārdus "meditācija", "joga", bieži vien uzpeld "tradicionālā medicīna", "budisms", "reiki" un pavisam vienkārši uz lietām skatotie "jūra 5 minūšu attālumā", "kalnu velosipēdi", "sērfa dēļi" vai "tuvākais ciems ar bāru 3km"! Protams visam apakšā ir cēla ideja, bet no praktiskās puses skatoties vūfošana ir labs veids, ka ar minimāliem līdzekļiem uzturēties interesantā vietā ilgāku laiku, atkal jāsaka, ka Spānija nav labs piemērs, bet valstīs kā Japāna vai Islande, kur tusēšanās pa hosteļiem varētu sanākt padārga, šis ir OK variants.
Jā, pirms kāda laiciņa samaksāju 20EUR dalības maksu (16Ls Hansabankas komisija par pārskaitījumu uz ESP) un nu esmum oficiāls Spānijas wwoof organizācijas http://www.wwoof.es/ loceklis, kurš šodien nosūtījis trīs meilus uz "fermām" pie okeāna Kadizas reģionā. Ha, nu tādas tās aktualitātes. Jāiet drīz atkal uz poliklīniku pēc hepatītiem!

Nav komentāru: