otrdiena, 2009. gada 7. jūlijs

Ķirsī..

Braukājot apkārt un meklējot darbus, uz divām dienām atrodam ko tomātu audzētāju saimniecībā, kurā vēl pirms tomātu ražas sākuma ir pāris ķirsu koki, kas jānolasa. Pāris ar diviem jaukiem suņiem ir tik laipns, ka atļauj mums palikt viņu trilererī tuprat blakus dārzam, lai no rīta jau plkst. piecos varētu sākt strādāt. Izpētam kokus un konstatējam, ka nekas baigi labs nav sagaidāms – koki milzīgi un ķirši nav daudz, bet tā kā pagaidām citu piedāvājumu nav, varēsim atsvaidzināt savas iemaņas. Kad no rīta ķeramies pei darba, izrādās, ka ir vēl grūtāk, jo lieliem kokiem vajag arī milzīgas trepes, kuras tā pat vien jau ir grūti izkustināt un vēl grūtāk novietot pareizajā lenķī, ja vēl tas ir pret kalnu..... Pēc pusotras dienas esam atraduši jau nākamo darbu, šajā pašā nozarē, saimnieks, saka ka ķirši būs gatavi pēc pāris dienām, bet mēs jau varam uzcelt savu telti šodien un gaidīt, kad viss sākiesies. Tā kā par kempošanu zem ķiršu kokiem nav jamaksā, mēs paliekam. Iegādājamies lētāko telti un uzceļam to netālu no pārejām 10 teltīm. Ķiršu koki gan neizskatās diez ko cerīgi un arī ir milzīgi, bet laiks rādīs!!!
Sestdienas rītā, plkst. 5os visiem jabūt gataviem, tā nu uz diviem tiek iedalīts viens koks, nekadi komentāri, par to, ko var un ko nevar lasīt un visi sāk ņemties, cik vien ātri var. Pagājušas jau kādas 3 dienas, kopš lasam, sūdzēties var vienīgi par kokiem un ķiršu daudzumu (mazumu) tajos, bet saimnieks ir ļoti jauks, saka, ka mums viss OK, citiem arī OK, bet citiem nav OK = ))) Dažreiz liekas, ka viņš īpaši ne par ko neiespringst, bet tomēr ir pamanījis, ka mēs labi lasam un bieži iedod mums labākus kokus, ar piebildi, lai citiem nesakam.
Vispār kempot ķiršu dārzā nav ne vainas, tik šonakt sāka līt, tad nu nakts vidū cēlāmies augšā, vācām visas mantas, kas bija palikušas ārā un ik pa brīdim čamdījām telti, vai kur ūdens nesucas iekšā, tādēļ šodien noprikām speciālu pārvalku, jo sola lietu arī rīt.
Pārējie lasītāji ir no Kvebekas, līdz ar to runā frnaciski, vēl ir daži meksikāņi, jā un saimnieks – indietis, kurš ir tik jauks, ka pēc pāris lasītāju lūguma, vairākas stundas ir braukājis apkārt un meklējis, kur var nopirkt zāli! =)))) Ja jau darbiniekiem vajag!!!!

3 komentāri:

andris teica...

Priekšniekam pareizā attieksme!!

*** teica...

Priekshnieks ir vispaar kaut kaads..... riktiigais! Vajadzeetu visiem priekshniekiem redzeet kaa jaadejo ar alus bundzhu uz galvas, kad darba diena galaa!

Anonīms teica...

Čau Ķesas kungs, nereālo apli esi uzveicis. Respekts Tev.
Kanāda ir OK, biju aprīlī pie bračkas Ontario, Toronto.
Aizvelcies uz latviešu centru - ir OK!

Kalns