svētdiena, 2008. gada 30. marts

Laura zińo no Cómpetas

Un tā iet Laurai....
Ir 6dienas vakars, trešā diena pie Tīnas. Virtuvē atkal kaut kas smuki smaržo - Tīna gatavo vakariņas, viņa gatavo venkārši lieliski (un veselīgi)!!! viņa pati gan ir veģetāriete,tomēr savai ģimenei un draugiem bieži gatavo dažādus gaļas ēdienus. Ledusskapī vienmēr ir vairākas pašceptas kūkas , šolololādes kūka ir debešķiga, šodien jau esmu apēdusi 3 gabaliņus, un pie pašreizējā dienas režīma (6 stundas strādājot pie vīģes kokiem un pēcpusdienās dodoties pārgājienā kalnos) man nav ne mazākie sirdsapziņas pārmetumi.

Šeit (Kompetā, kur atrodas Tīnas saimniecība “The Cat” jeb “El Gato”) ir tiešam jauki – visapkārt kalni, no mājas ir buvīgs skats, var redzēt jūru, sviags gaiss, smieklīgi un mīlīgi dzīvnieki - kaķene vārdā Gyzzy, kas atrasta pavisam maziņa uz ielas, sunene Kiki un zirgs Dizi, kas paņemti no patversmes. Tinai ir skaistākais dārzs šajā apkaimē – palmas, kaktusi, vinogu lauks, olīvu dārzs, vīģes, mandeles, aplesīnu, avokādo, citronu un sazin vēl kādi koki. Jāatzīst, ka viņa arī šeit ir vienīgā, kas cenšas audzēt to visu bioloģiski, kaimiņi izmanto dažādas ķimikālijas, piemēram, nezāļu iznicināšanā. Tomēr Tīnas ģimene nav riktigi 'zaļie', līdz ar to varu neuztraukties vairs par savām adidas kedām un no Marokas atvesto ādas somu un, iespējams, par vēl dažām lietām.

Vakar runājoties ar Tīnu arī sapratu, kādēļ daudzi no wwoof neatbildēja uz mūsu nosūtītajiem meiliem – izrādās Spānijā tas ir ļoti populāri, uz saimniecībām dienā pienāk vairāki meili no brīvprātīgā darba meklētājiem. Tādēļ arī nonācām pie Tīnas un Pītera (angļu pāra ap gadiem 50, kas jau kādus 15 gadus dzīvo Spānjā) nevis pie kādas spāņu ģimenes, kā sākumā bijām domājuši.

Spānijā esam tieši nedēļu.... un tikai tagad tā īsti sākam atslābt un baudīt mirkļus. Pirmās dienas bija grūti pierast,ka nav nekādu termiņu, nav atvaļinājums ar noteiktu beigu datumu.

Īstenībā man tagad ir slinkums ko baigi daudz rakstīt, gan jau Jānis būs sarakstījis visu sīkāk un smalkāk = )))

Vēl tikai gribu pateikt, ka esmu ļoti priecīga, ka varu kaut nedaudz ko pateikt spāniski un mani saprot!!!! Tas ir lieliski = ))) (paldies, Havier!)

Nav komentāru: