otrdiena, 2009. gada 20. janvāris
Baltvīns ar smiltīm
Pickings un packings iet pilnā sparā, bet mums vakrdiena bija brīva! Brīvuma rezultātā esam nonākuši pie secinājuma, ka tikko salasītas mīdijas gatavot nav prāta darbs, ja vien tavs mīļākais ēdiens nav jūras smiltis. Tieši ar smiltīm tās mīdijas ir “bagātinātas”, līdz ar ko visa ķiploku smalcināšana un baltvīna sildīšana pa lielam izrādās veltīga. Nu jā, mīdijas (tas kas nopērkams Eiropā ir mīdiju mazbērni) un vēl dažus citus moluskus ielasījām rīta cēlienā pēc nakts, kuru pavadījām mašīnā pie jūras, uz kurieni devāmies jau piektdienas vakarā tūlīt pēc darba. Lietus nedaudz pajauca mūsu plānu gozēties pa pludmali, un nonācām lielpilsētā Danīdenā, biš paklaiņojām pa centru, bet šokolādes fabrikas apskati un tūri pa alus darītavu atlikām uz citu reizi, kad brauksim skatīt pasaulē stāvāko ielu. OK, tagad risinājums, kuru atradu internetā – mīdijas uz pāris stundām jāpatur spainī ar ūdeni, kuram pievinots nedaudz sāls un kukurūzas milti, nākošreiz paprovēsim!! :)
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
2 komentāri:
kā mīdijas? :D
Smilshainas, kaa jau mineeju, bet citaadi labu labaas! :D
Ierakstīt komentāru